Natuur- en Recreatieplan Vilt

Aan de rand van Vilt, waar vroeger een sportveld lag, vind je nu een natuurspeelplaats, jeu-de-boulesbanen, fruitbomen, een bijenhotel en wandelpaden. Vilt dichterbij de natuur brengen, en de natuur dichterbij Vilt. Met dat doel ontwikkelde Stichting Kernoverleg Vilt samen met bewoners allerlei plannen voor het dorp. Samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul en Stichting het Limburgs Landschap toverden vrijwilligers deze plek om tot een landschap met kwaliteitsnatuur. Een landschap dat aantrekkelijk is voor de inwoners van Vilt én voor recreanten uit de omgeving.

Veel vrijwilligers hebben al een hoop werk verricht, vertelt Kittie Huntjens, voorzitter van Stichting Kernoverleg Vilt. "In 2018 hebben we fruitbomen geplant. Daar plukten we de afgelopen jaren de eerste vruchten al van. De natuurspeelplaats is bijna af. Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en zelf hutten bouwen. Ook hebben we een heuvel gemaakt met daarin twee buizen als speelplekken. Van de heuvel zelf gaan we een amfitheater maken, met betonelementen die de gemeente over had."

vilt-schetsplan

"De jeu-de-boulesbanen worden al een poosje gebruikt en zijn nu helemaal af met vier zitbanken erbij. Met nog één aan te leggen wandelpad is de zevensprong bij de Meertensgroeve klaar. Vanaf daar leidt het pas aangelegde wandelpad door de natuurspeelplaats naar gemeenschapshuis Cascade. Begin november 2021 hebben we struiken geplant. Momenteel liggen er nog een aantal grote stapstenen klaar om op hun plek gelegd te worden. Als kers op de taart worden in december een aantal bomen geplant. Dan zou de natuurspeeltuin klaar moeten zijn."

Initiatief
Stichting Kernoverleg Vilt

Gemeente
Valkenburg a/d Geul

Informatie
Nachtegaalstraat 25
6325 AX Berg en Terblijt
www.facebook.com/KernoverlegVilt

Contactpersoon
Kittie Huntjens
kittiehuntjens@telfort.nl
+31 (0)6 19 91 74 78

Samenwerkingspartners

  • Stichting Kernoverleg Vilt
  • Gemeente Valkenburg aan de Geul
  • Stichting het Limburgs Landschap
  • Provincie Limburg

Foto's

LEADER Zuid-Limburg

Volg ons op