Puurvandewall op naar de toekomst

In Eckelrade telen Maria, Mart en Magiel Vandewall groente en fruit op biologische wijze en maken ze Limburgse fruitstroop volgens een eeuwenoude traditie. De producten worden verkocht aan consumenten via een boerderijwinkel en bezorgdienst. Omdat de locatie te klein is geworden, verhuist de onderneming in 2023 naar een carréboerderij in Bruisterbosch, een buurtschap in de gemeente Eijsden-Margraten. Daar is voldoende ruimte om de biologische teelt uit te breiden en om onder de naam Puurvandewall een ontvangstruimte met kookgelegenheid in te richten.

Vanuit de ontvangstruimte is de stroopmakerij te zien. De ontvangstruimte wordt het hart van het bedrijf, met proeverijen, workshops en audiovisuele presentaties rondom het thema ambachtelijke stroopmakerij, en andere educatieve activiteiten. De ontvangstruimte is ook beschikbaar als een ontmoetingsplaats voor Bruisterbosch.

“Door de vestiging van Puurvandewall zal de hoeve een passende en inspirerende herbestemming krijgen”, aldus gemeente Eijsden-Margraten. “Een herbestemming die niet enkel het gehucht Bruisterbosch opwaardeert, maar ook van betekenis is ver daarbuiten. Het bedrijfsconcept sluit aan op onze prioritaire thema’s, te weten Landschap, Duurzaamheid en Kwaliteit van Leven, waarmee invulling wordt gegeven aan de kernwaarden van Cittaslow.”

Initiatief
Magiel, Maria en Mart Vandewall

Gemeente
Eijsden-Margraten

Informatie
www.puurvandewall.nl

Contactpersoon
Magiel, Maria en Mart Vandewall
info@puurvandewall.nl
043 408 1841

Samenwerkingspartners

  • Gemeente Eijsden-Margraten
  • Provincie Limburg

Foto's

LEADER Zuid-Limburg

Volg ons op