De Reusch van Schimmert

In de voormalige watertoren in Schimmert, die in de volksmond de Reus van Schimmert heette, is een totaal belevingsconcept gerealiseerd met streekproducten van regionale producenten. Het motto is 'Eten en drinken van zover je kunt kijken'. Dat is zo'n 60 kilometer vanaf de monumentale watertoren. De Reusch biedt op 38 meter hoogte letterlijk en figuurlijk uitzicht op de Euregio en alles wat die te bieden heeft. In het voormalige watervat is een 4D-Smaaktheater ingericht. In een auditorium met 90 zitplaatsen worden bezoekers via beeld, geluid, smaak en reuk meegenomen in het verleden en heden van Limburgse streekproducten. Zo zet het Smaaktheater streekproducten en regionale producenten op de kaart.

Ook andere onderdelen van het concept zetten streekproducten en producten in de schijnwerpers. Denk aan een Euregionale tapasbar met uitzicht, productiefaciliteiten zoals een microbrouwerij, een restaurant, een winkel en een webshop. Verder zijn er groepsarrangementen, workshops en educatieve activiteiten.

Bron van leven
Uitgangspunt is dat de bodem een bron van leven en duurzame innovatie is. Rijk en onuitputtelijk. De mensen van De Reusch stimuleren het verantwoord gebruik van de bodem door het verbouwen, telen, maken en verkopen van lokale producten. Want waarom zou je eten en drinken van verder halen als het zo dichtbij beschikbaar is? Letterlijk van zover je kunt kijken?

Het gebouw wordt als eerste rijksmonument duurzaam en energieneutraal gerenoveerd.

Gemeente
Beekdaelen

Informatie
De Bockhofweg 16
333 AZ Schimmert
www.dereusch.nl 

Contactpersoon
Roger Eurelings
+31 (0)6 15 21 86 86
roger@dereusch.nl

Samenwerkingspartners

  • ReVaS Vastgoed BV
  • ReVaS Exploitatie BV
  • De Smakelijke Reus van Schimmert BV
  • Beerbroewerie De Reusch
  • Gemeente Beekdaelen
  • Provincie Limburg

Foto's

LEADER Zuid-Limburg

Volg ons op