Boomgaard Woonzorg Elisabeth Stift

Stichting Woonzorg Elisabeth Stift heeft samen met vrijwilligers de groene ruimte rondom een sociaal woonzorgcomplex opgeknapt. Ze hebben een boomgaard met hoogstambomen aangelegd waarvan de fruitopbrengst naar de Voedselbank gaat. Ook hebben ze een meidoornhaag hersteld. In het voorjaar van 2021 hebben ze in samenwerking met gemeente Kerkrade dichtbij de boomgaard een insectenhotel geplaatst en een bloemenweide ingezaaid.

Het Woonzorgcentrum Elisabeth Stift ligt in de Anstelvallei in Kerkrade, waar de Anstelbeek doorheen slingert. De stichting kocht het vroegere klooster in 2015 aan en verbouwde het tot appartementen voor ouderen met een laag inkomen. Daarna kreeg het groen een opknapbeurt.

Stichting Woonzorg Elisabeth Stift bestaat helemaal uit vrijwilligers. De boomgaard wordt onderhouden door vrijwilligers die daarvoor een opleiding volgden. Ook bewoners van het woonzorgcomplex en omwonenden zijn betrokken bij het beheer en onderhoud. Vlakbij de bomen leeft een kolonie van bijen. Zij zorgen voor de Elisabeth honing.

Initiatief
Stichting Woonzorg Elisabeth Stift

Gemeente
Kerkrade

Informatie
Hammolenweg 7
6466 XT Kerkrade
info@woonzorgelisabethstift.nl
www.woonzorgelisabethstift.nl

Contactpersoon
Michel Renierkens
mapcrenierkens@gmail.com
+31 (0)6 24 58 52 75

Samenwerkingspartners

  • Gemeente Kerkrade
  • Provincie Limburg
  • IBA Parkstad
  • Cultura Nova

LEADER Zuid-Limburg

Volg ons op